COÖPERATIE HOOGSTRATEN ONTVANGT OPNIEUW CERTIFICAAT MVO-CHARTER

Voor het 7e jaar op een rij heeft Coöperatie Hoogstraten een certificaat ontvangen van het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). 

 Dit charter is een hulpinstrument om duurzaam ondernemen concreet vorm te geven, te structureren en te werken aan continue verbetering van de prestaties op milieu, sociaal en economisch vlak.

Via het ondertekenen van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen engageren bedrijven en organisaties zich om een jaaractieplan te realiseren rond 10 thema’s. De Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties vormen hiervoor het universeel kader.

Tijdens een jaarlijkse evaluatieaudit beoordeelt een team van onafhankelijke deskundigen de resultaten en denkt het evaluatieteam constructief mee over aandachtspunten en verbeteropties.  Bij een positieve evaluatie ontvangen de organisaties een jaarcertificaat. Zo mocht Coöperatie Hoogstraten ook deze keer een certificaat ontvangen.

Wie gedurende drie opeenvolgende jaren acties realiseert binnen elk van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, ontvangt van Cifal Flanders/UNITAR het internationaal erkend UNITAR-certificaat, gelinkt aan de VN. Als alles goed gaat, ontvangt Coöperatie Hoogstraten begin 2020 dit officiële certificaat.

Bron: Nieuwsbrief Coöperatie Hoogstraten (september 2019)