FRESHFEL LANCEERT NIEUW GEZAMENLIJK DUURZAAMHEIDSINITIATIEF

Freshfel, de Europese vereniging voor de verse groente- en fruitsector, heeft samen met een aantal van hun leden een nieuw duurzaamheidsinitiatief gelanceerd. Het “Freshfel Environmental Footprint Initiative” wil een breed gedragen en gestandardiseerde methodologie en digitale tool ontwikkelen om de milieuvoetafdruk van verse groenten en fruit doorheen de hele supply chain te bepalen.

Het initiatief zal zich daarvoor baseren op de door de EU aanbevolen Product Environmental Footprint (PEF) methodologie. Deze zal waarschijnlijk in de toekomst door de Europese Commissie gebruikt worden in wetgeving omtrent groene claims en voor de harmonisatie van het EU-kader voor duurzaamheidsetikettering. De specifieke categorieregels voor de groente- en fruitsector die zullen ontwikkeld worden, zullen ook toelaten om het correct vergelijken van resultaten van milieuvoetafdrukberekeningen te garanderen.

“Dit gezamenlijk initiatief van Freshfel en hun leden kan de duurzaamheid van de hele sector verbeteren en helpen om het concurrentievermogen te behouden”, aldus Freshfel.

Freshfel Europe leden die deelnemen aan het initiatief zijn: Ailimpo, ANPP, Apeel Sciences, Assomela, Bama Gruppen, Bayer, BVEO, ColeACP, Dole, Greenyard, Fresh Produce Centre, IG International, Interfel en VBT.

Lees het hele persbericht van Freshfel Europe HIER (Engels).