Mario Vanhellemont

Als fruitteeltbedrijf besteden wij veel aandacht aan de diversiteit van ons personeel. Reeds verschillende jaren stellen wij mensen tewerk die in België wonen, maar een andere afkomst hebben. Om de communicatie tussen de werknemers te bevorderen hebben wij meegewerkt aan het diversiteitsplan van de overheid.

Zo hebben wij driemaal een cursus Nederlands en een cursus interculturele communicatie aangeboden. Dit naast de gebruikelijke cursussen rond EHBO en ergonomische hef- en tiltechnieken. Als bedrijfsleiders volgden wij ook reeds een opleiding rond het delegeren en sturen van een groep. Voor nieuwe werknemers wordt een peter- en meterschap opgezet, zodat zij steeds met hun vragen terecht kunnen. Wij hebben ook een gevisualiseerde onthaalbrochure gemaakt en organiseren jaarlijks een teambuildingsactiviteit voor de medewerkers. We willen een bedrijf van de buurt zijn. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om het bedrijf in de omgeving en buurt te integreren. Een voorbeeld is het jaarlijkse straatfeest en de burenbarbecue die plaatsvinden op ons bedrijf. Ook openen wij graag onze deuren voor nieuwsgierige groepen en scholen en geven wij met veel plezier rondleidingen.

Naast het sociale zet ons bedrijf in op het gebruik van milieubewuste technieken. Zo waren wij voortrekker van het gebruik van antidriftdoppen en hechten wij veel belang aan het in stand houden van de solitaire bijenpopulatie in onze boomgaarden. Rond het bedrijfsgebouw zijn nestkasten geplaatst om de regionale vogelpopulatie te handhaven.

Mario Vanhellemont

Hardfruit