VBT PRESENTEERT VIERDE DUURZAAMHEIDSRAPPORT RESPONSIBLY FRESH GOODNESS BY NATURE


In februari 2019 heeft de Belgische coöperatieve groente- en fruitsector het vervolg aangekondigd van het collectief duurzaamheidsproject. Met Responsibly Fresh gingen het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT), de leden-producentenorganisaties (PO’s) en hun producenten gedurende zes jaar aan de slag, van 2012 tot 2018.

Met Responsibly Fresh Goodness by nature bevestigden we samen dat we de weg van duurzame ontwikkeling willen verderzetten. In het rapport 2021 vindt u de acties en inspanningen die daartoe door alle betrokken werden geleverd.

Verder duurzaam ontwikkelen en vooral duurzaam verder ontwikkelen is wat wij, het VBT, samen met onze vijf leden-PO’s en de 3.400 aangesloten producenten de voorbije jaren deden en waarop we de komende jaren verder inzetten. Want duurzaamheid is altijd in beweging en dus nooit af. Als we verder gedreven blijven samenwerken, zullen we er zeker op vooruit gaan.